Wetgeving

Voorramen en wetgeving

De Nederlandse wetgeving geeft aan dat het Openbaar Ministerie een richtlijn heeft opgesteld dat alle ramen voor de B-stijl een lichtdoorlating moeten hebben van minimaal 50%. Standaard glas vanuit de fabriek heeft al een lichte lichtdoorlating, afhankelijk van het merk auto welke tint dit is.

Wanneer we de ramen gaan tinten moeten de voorportierruiten dus na meting niet meerdan 50% lichtdoorlatend zijn.

Indien wij de ramen voor de B-stijl blinderen raden wij aan vooraf een stukje folie te halen en op het politiebureau te laten controleren of u hiermee nog aan de Nederlanse wet voldoet. Wij leveren door de KLPD gecertificeerde folie, maar dit geeft geen garantie dat dit binnen de norm valt. Na blindering van de voorste ruiten moet u dan nog een keer langs het politiebureau om te laten meten en een certificaat hiervoor te halen.

We hebben ook te maken met de Europese regelgeving. Deze geeft aan dat de ramen helemaal niet voor de B-stijl geblindeerd mogen worden. Zodra u dus met een geblindeerde auto, voor de B-stijl, over de grens gaat, loopt u het risico alsnog een boete te krijgen en kunt de folie er ter plaatse vanaf halen.

Alle ramen achter de B-stijl mag u blinderen zoals u wilt, mits uw auto is voorzien van een rechter buitenspiegel.

Uiteraard heeft het voor de opbouw van getinte ramen een absolute meerwaarde dus het gebeurt wel heel veel. Wij zijn te allen tijden niet verantwoordelijk voor boetes e.d.

Wilt u meer informatie ontvangen?

Neem contact op